lauantai 23. maaliskuuta 2013

Suomen Espanjan valloitus



Viva finlandés y espanol!


Espanjalaiset ovat kohta aivan helisemässä meidän suomalaisten kanssa.  ’’Un finlandés otra vez’’ kuuluu Espanjassa jo varmaan yhtä usein, kuin aikanaan Ruotsissa ’’en finne igen’’!  Ei enää riitä että me suomalaiset olemme vallanneet Aurinkorannikon, varsinkin Fuengirolan; Costa del Solin alueella asuu vakituisesti noin 15 000 - 20 000 suomalaista.

Eilen illalla tapahtui kruununjalokivien ryöstöön rinnastettava katastrofi.  Siis espanjalaisten vinkkelistä.  Maailman paras jalkapallojoukkue, Espanjan maajoukkue.  Joukkue jolla on kaksi viimeistä Euroopanmestaruutta sekä viimeisin maailmanmestaruus, pelasi tasan 1-1 Suomen maajoukkueen kanssa.  Se on varmasti ja ymmärrettävästi nöyryyttävää.  Minunkin on vaikea suhtautua tähän: tietysti riemuitsen Suomen puolesta, mutta.  Espanjalainen jalkapallo on ollut tekijä joka on viime vuosina palauttanut uskoni jalkapalloon.  Sen hienouksiin ja luovuuteen.  Taitojalkapalloon.  Rakastan espanjalaista jalkapalloa (erityisesti FC Barcelonaa).  Mutta että nyt näin!

Jotta nöyryytystä lisättäisiin, pitää meidän suomalaisten valloittaa vielä flamenco!  Ja sehän on jo tapahtunutkin. Jo useampia vuosia sitten suomalainen kitaristi Raul Mannola aloitti Espanjan valloituksen.  Viime vuosina hän on opettanut Madridilaisessa arvostetussa musiikin oppilaitoksessa flamencon soittoa. Vuonna 2007 Raul Mannolalle myönnettiin espanjalaisessa Niño Ricardo -flamencokitara-kilpailussa parhaan Espanjan ulkopuolelta tulevan kitaristin palkinto.  Ja voittokulku jatkuu Madridissa vakituisesti asuvalla kitaristilla.

Ja sitten tämänpäiväisessä Hesarissa oli iso juttu suomalaisesta flamenco-ryhmästä Compania Kaari Martinista.  Tämä on 2002 perustettu tanssiryhmä joka tekee koreografi-tanssija Kaari Martinin ja säveltäjä-muusikko Roni Martinin nykyflamencoesityksiä.  Nyt tämä ryhmä on kahminut kolme pääpalkintoa arvostetussa flamencokilpailussa Madridissa!!!

On siinä espanjalaisilla ihmettelemistä kun jäyhät miehet ja naiset pohjoisten havumetsien valloittavat Espanjaa pala-palalta, appelsiini appelsiinilta.  Suomalaisista löytyy aivan uusia ominaisuuksia.  Itselläni ei ole mitään tämänkaltaista fuusioitumista vastaan espanjalaisten kanssa.  Viva finlandés y espanol!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti