sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Merkintöjä Andalusian päiväkirjaan (05)


19.1.2014

    Rantahietikon reunaa kulkee rantabulevardi, Paseo Maritimo Rey de Espana.  Siinä on rannan puolella ensin leveä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden alue, sitten autokaistat jonka jälkeen leveä jalkakäytävä rantaravintoloineen.  Todennäköisesti siis samanlainen kuin lukuisissa muissakin rantakohteissa.  Pituutta tällä rantabulevardilla on viitisen kilometriä Fuengirolan alueella, sen jälkeen se jatkuu edelleen Torreblancassa ja ties miten pitkälle.  Sunnuntaisin rantabulevardilla ovat kävelemässä varmaan lähes kaikki paikalliset sekä tietysti turistit.  Ajoittain siellä on suorastaan ruuhkaa, kun lapset pyörineen ja potkulautoineen sekä koirat talutushihnoissa poukkoilevat kävelijöiden jaloissa.  Lisäksi espanjalaisilla on se tapa, että kun tuttuja tulee vastaan, pysähdytään koko käytävän leveydelle vaihtamaan kuulumisia.  Siinä ei paljon muita kulkijoita noteerata.  Juoksivat ja hölkkääjät ovat liikkeellä heti aamusta, päivällä enää satunnaisesti.

    Tänään on riittänyt aurinkoa, mutta navakka itätuuli on puhaltanut niin että hattu on meinannut päästä karata.  Olen tehnyt ajankuluksi pari pitkähköä kävelylenkkiä.  En ole oikein osannut vielä rytmittää päivää, kun totuttelen taas tähän yksikseen oloon.  Kirjoittaminen ei meinaa viikon paussin jälkeen lähteä käyntiin millään.  Lukeminen sujuu kyllä, kunnes ajatukset karkaavat yllättäen jonnekin harhailemaan.

    On minulla täällä vempaimia!  On ipadit, iphonet sekä vanha windows-läppäri.  Kun talon puolesta on vielä ilmainen wifi, luulisi homman toimivan.  Mutta kun ei.  ipad on erittäin huono kaveri googlen blogspotille, kangertelee ja jämähtelee koko ajan.  Läppäri puolestaan ei mene wifiin, liekö joku wlan-kortti tai sellainen hajonnut?  Sitä voi siis käyttää ainoastaan kirjoituskoneena, ja saahan sinne toki varmuuskopioitua valokuvat kameran kortilta mutta niitä vaan ei saa eteenpäin.  Fasebookkinkin pitää ottaa kuvat iphonella ja koittaa sitten temppuilla niihin jotain eloa.  Minulla on ikävä ikiomaa macciäni ja sujuvasti toimivaa wifiä!

    Tänään oli ylittynyt jälleen yksi virstanpylväs blogissani: sivujen katselukertojen määrä ylitti 10 000.  Mitä se sitten tarkkaan ottaen tarkoittaakaan.  Mutta kuitenkin.  Kiitos vaan kaikille teille jotka täällä aina toisinaan piipahdatte!


2 kommenttia:

  1. Mukava täällä on piipahdella lukemassa ajatuksiasi. Ja nyt tuntee täällä pakkasen paukkeessa,kauttasi aurinkon lämmön ja meren tuoksun. Leppoisaa loman jatkoa sinulle. Terveisin siskosi mirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Mirja, mukava kun sinäkin piipahtelet täällä. Kyllä täällä lämpimämpää on kuin Suomessa, vaikka ei niin erityisen lämmin olekaan! Mutta mukavasti täällä ainakin toistaiseksi on mennyt.

      Poista