lauantai 9. tammikuuta 2016

Päiväkirjamerkintöjä 4



   Olen niitä ihmisiä, jotka pyrkivät aina varautumaan kaikkeen ennakolta.  Hotellimme vieressä oleva juna-asema on toistaiseksi remontissa ja suljettu.  Oli siis pakko kävellä ja mitata matkat kumpaankin suuntaan seuraaville asemille.  Pois lähtiessä kun kummankin pitää taas raahata kahta painavaa laukkua.  Fuengirolan asemalle tuli matkaa 2,1 km ja lähtöpäivä on markkinapäivä, jolloin siellä suunnassa on todella ruuhkaista.  Torreblancaan matkaa on vain 1,7 km, mutta reitillä on jonkin verran nousua.  Lisäksi joutuu kulkemaan pelottavan läheltä Osbornen härkää!!  On tietysti mahdollista, että asemamme kuin ihmeen kaupalla valmistuu, ja sen myötä päänvaivani poistuu. Sallittaneen pieni mainos: matkojen mittaamisessa verraton apu on ollut ilmainen kuntoilijoille tehty sovellus (appsi) Endomondo.  Se mittaa kuljetun matkan, kertoo käytetyn ajan, näyttää kartalla kuljetun reitin sekä osaa paljon muutakin.  Se käyttää mittaamiseen gps-tekniikkaa eli satelliitteja, joten ulkomailla ei tarvitse edes käyttää mobiilidataa.  Kuljettu reitti saa sitten wifiin yhdistyttyään kartan alleen.  Kätevää, kiva mittailla matkoja, heh!

   ---

   Kuten siis mainitsin, olen sellainen ennakolta kaiken pahan varalle varustautuja.  Kuitenkin minullakin on oma unissa seikkaileva Alter egoni.  Tio Pepe - hän on varsinainen metroseksuaali kosmopoliitti, urbaani seikkailija, rohkea omantien kulkija, ennakkoluuloton kokeilija, ikuinen uuden etsijä.  Sitä vaan, että kyllä minullekin sattuu ja tapahtuu, vaikkakin vaan unessa.

   ---

   Tämä hotelli ei ole merellisten auringonnousukuvien kannalta strategisesti yhtä hyvällä paikalla kuin edellisten vuosien hotellit.  Toki täältäkin niitä kuvia saa.  Sen sijaan vuorten suuntaan avautuu melko mukavat näkymät, olkoonkin että sähkölinjat, pylväät ja talot näkymää osaltaan häiritsevätkin.  Sieltä suunnasta saa eniten irti auringon laskiessa.  Tänne blogiin laitettavat kuvat joudun ottamaan iPhonella ja niitä pystyn valmistelemaan vain iPadin melko puutteellisilla ohjelmilla.  Mutta älkää huoliko: vielä joudutte näkemään oikealla kameralla otettuja ja Lightroomilla julkaisukuntoon valmisteltuja kuvia, sitten aikanaan.


   ---

   Malagassa on aina välillä mukava piipahtaa, vaikkapa vaan pienellä oluella.  Matka täältä Fuengirolasta (Torreblancan asemalta) junalla kestää 40 minuuttia ja edestakaisen lipun hinta on 5,40.  Malaga on jo iso kaupunki, ja aivan erilainen ilmapiiri kuin täällä kotoisessa Fugessa.  Kävelykadun upeasta jouluvalaistuksesta ei päästy nauttimaan, koska oltiin valoisaan aikaan.  Vielä koristeet kuitenkin olivat paikoillaan, ainakin enimmäkseen.


   ---

   Ehdotin aamupalan jälkeen vaimolle työnjakoa: hän tiskaisi loppuloman ajan.
Äänestys meni tasan, minä hävisin.






2 kommenttia: