perjantai 22. tammikuuta 2016

Päiväkirjamerkintöjä 8





   Alkaa vähitellen tottua paremmin ja paremmin olotilaansa.  Täällä palmun ja kuun alla ei aina koivua ja tähteä muistakaan.  (Kyllä se kuu siellä kuvassakin luuraa.). Päivisin sen verran kuuma, että kävelylenkillä hiki virtaa.  Iltaisin sen sijaan tuossa 7 ja 8 aikoihin oikein sopiva lämpö kävellä rantabulevardilla.

   ---

  Los Pacosissa kävelylenkillä törmäsimme suomalaiseen kouluun.  Täällä asuvien suomalaisten jälkikasvu saa siellä opetusta selvällä suomenkielellä.  Eipä liene montakaan asiaa, jossa ei täällä saisi palvelua sillä ensimmäisellä kotimaisella.  Lisää suomalaisia yrittäjiä on koko ajan rantautumassa Fuengirolaan ja muuallekin Aurinkorannikolle.  Niin että kyllä täällä sellainen PikkuSuomi alkaa hyvinkin olla kasassa.




   Ajeltiin ajankuluksi junalla kolme pysäkinväliä Malagan suuntaan, Benalmadenaan.  Vähän isompi kuin Fuengirola.  Siellä pitäisi olla saatavilla oikein sairaalapalvelujakin suomeksi suomalaisille.  Kahvilla istuessamme katselimme miten kaupungin puutarhaosaston partio keräsi kadunvarren appelsiinipuista hedelmät.  Lähtevätköhän nekin appelsiinit brittien marmelaadiksi?



   Wi-Fi hotellilla välillä toimii - välillä ei.  Television Suomen TV1 välillä toimii, välillä muutaman päivän puuttuu tekstitys, sitten taas sama teksti jämähtää muutamaksi päiväksi ruudulle.  Nyt pari päivää ääni on ollut mystistä avaruuskohinaa.  Mutta onneksi on kirjoja mukana, nyt on menossa Haruki Murakami. Ja sitten kun kirjat on luettu, lisää saa paikallisesta suomalaisesta Hemingway-kirjakaupasta.

   ---

   Nyt vaimo on sen näköinen että on aika lähteä Primarkkiin shoppailemaan.  Kohta on laukuissa niin paljon vaatetta että mihinkäs ne tuliasviinit saa mahtumaan?!






4 kommenttia:

  1. Kadehdittavaa keliä siellä. Hyvään saumaan poistuitte täältä, ihan järkyttävän kylmää. Miten kauan muuten olette reissussa?

    Ehdotan, että päälle puetaan niin monta kerrosta ostettuja vaatteita kuin sielu sietää niin laukkuun saa mahtumaan ne viinit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tuo vinkki taisi olla Heddalta! Minä kun en täällä pysty pukeutumaan kuin t-paitaan, niin taitaa käydä silleen että juon tuliaisviineja minkä sielu sietää ja panen vaatteet laukkuun.
      Kaksi kolmannesta alkaa olla reissusta takana.

      Poista
  2. Kyllä ne suomalaiset esi-isät olisivat voineet jättää ne turkikset ahneuttaan metsästämättä. Mukavampi tuolla lämmössä olisi ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, että pitikin syntyä noin ahneiden ja tyhmien sukuun. Tai sitten niillä ei ollut käytössään Google Mapsia tai edes Facebookia.

      Poista