torstai 7. tammikuuta 2016

Päiväkirjamerkintöjä 3



   Joskus tekisi mieli sanoa, että vähän täällä Espanjassa on kuin Venäjälläkin: mikään ei toimi mutta kaikki järjestyy.  Hotellilla on nimittäin melko monesta enempi tai vähempi pienestä probleemista pitänyt käydä respassa mainitsemassa.  Kaikki on kyllä sitten järjestynyt ja vieläpä hyvin ripeästi - me encanta Espana!

   ---

  Loppiaisen kunniaksi käytiin syömässä vähän fiinimmässä paikassa kunnon paellat.  Sitten täytyi tietysti hankkia kämpille Roscon de Reyes eli appelsiininkukkavedellä maustettu kuninkaiden kranssi.  Että eiköhän se loppiainen tullut taputeltua lähes espanjalaiseen tyyliin.


   ---

   Tänään lounastimme hotellimme ravintolassa.  Lounaslistalla luki chilihärkää kermaperunoilla, tilasin tietty sitä.  Ruoka tuotiin pöytään, aloin pistellä sitä tuulensuojaan ja silloin joku sanoi pääni sisällä: psst, tämä ei ole härkää - tämä on kanaa!  Erinomaista chilikanaa sinänsä, mutta olisihan tarjoilija toki voinut mainita, että härkä pääsi loppumaan koska tulimme niin viimetipassa.  Ravintola on suomalaisomistuksessa.

   ---

   Ihan vaan tällainenkin pikkujuttu: matkaan lähtiessämme ostettiin lentokentältä vesipullot 0,5 litraa hintaan 3 € (litrahinta 6 €).  Täällä alakerran kaupasta samaa tavaraa saa 5 litraa 0,50 € (litrahinta 0,1 €). Ei tarvitse siis vedenjuontia pihdata.  ( Kotimaisia tomaatteja ei vaan ole vieläkään löytynyt.)

   ---

   Kävin vilkuilemassa blogitilastojani.  Parin vuoden takaista postaustani Heimat - Kotiseutu, on viimeisen viikon aikana käyty lukemassa peräti 114 kertaa (kiitos)!  Teemalla alkanut sarjan uusintakierros on selvästikin lisännyt ihmisten kiinnostusta ko. Heimat- trilogiaan.  Olen hyvin tyytyväinen!

   ---

   Kuten olette huomanneetkin, nämä ensimmäiset päivät ovat kuluneet sellaiseen perustarpeiden tyydyttämiseen.  Edullinen ja hyvä ruoka pitävät vatsan kiitollisena, aurinko ja lämmin henkäys mereltä hellivät kroppaa.  Pimeät yöt takaavat aivan poikkeuksellisen hyvät unet.  Niin, ja vaimon perustarpeisiin kuuluu tietysti lisäksi vaatekauppojen alennusmyyntivalikoimiin tutustuminen.

   Hiljaa hyvä tulee...





4 kommenttia:

  1. Ei tarvitse niuhottaa, härkä vai kana. Jos kokki on vaikka värisokea, pitää häntä toki ymmärtää. Hyvää ja leppoisaa lomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Itseasiassa jos olisin ollut valintatilanteessa härkä vai kana, olisin valinnut kana!

      Poista
  2. Minulla on tallennuksessa tuo Heimat, katson sen sitten melkein yhteen putkeen, kunhan kesä koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuneesta syystä minullakin ne menevät tallennukseen, toivon vaan että laitteeni toimivat tämän ajan kun olen poissa. Onhan minulla toki Heimat 1 sekä 2 VHS kaseteilla (paitsi aivan ensimmäinen jakso), ei vain ole enää laitetta millä niitä katsoisi.
      Tuollainen putkeen katselu on käynyt minunkin mielessäni.

      Poista