tiistai 31. joulukuuta 2013

Kiitos vanhasta kuluneesta…


   
    Vuosi 2013 on ollut minulle monin tavoin erilainen.  Paluu takaisin Helsinkiin ja uusiin ympyröihin on tuulettanut vintiltä vuosien myötä kertyneitä pölyjä.  On pitänyt opetella taas kerran uudenlainen elämän rytmi.  On pitänyt katsella asioita jälleen uudelta kantilta.  Vanhana se kaikki ei ole käynyt hetkessä.  Se on vienyt ja tulee viemään oman aikansa.

    Erityisen ilahtunut olen ollut siitä, että vieläkin on elämä tarjonnut useita kokemuksia, jotka ovat saaneet kiinnostumaan ja innostumaan.  Musiikin maailma tarjoaa jatkuvasti uutta.  Valokuvaamiseen on löytynyt uudenlainen kipinä.  Kirjoittaminen ja blogi on vienyt mukanaan aivan uudenlaiseen tapaan katsella asioita ja elämää.  Jokapäiväisestä arjestakin on löytynyt pieniä ihmeitä.

    Uusien kokemusten ohella on tullut pengottua myös mennyttä maailmaa.  Lapsuutta 60 vuoden takaa sekä nuoruusvuosia.  Silloin koettuja asioita sekä tehtyjä valintoja sen ajan ympäristössä ja maailmassa.  Maailmassa, joka oli hyvin erilainen kuin tänään.  Sen aikaisen elämän sekä nykyisen väliltä olen yrittänyt löytää polkuja jotka tänne ovat johtaneet.  Se on mielenkiintoista, sillä sieltä löytyy selkeästi merkattuja polkuja mutta myös melkoisten risukoiden läpi rämmittyjä reittejä.

    Kuulostaa varmaan kovin sisäänpäin kääntyneeltä elämältä.  Ehkä tämä vuosi on ollutkin sellaista omaan sisäiseen maailmaan tutustumista.  Menihän tuossa 20 vuoden jakso yrittäjänä palvelutehtävissä.  Siinä oli kuunneltava asiakkaita ja keskityttävä heidän tarpeidensa täyttämiseen.  Ei siinä ollut aikaa eikä voimia kovin paljoa omia asioita miettiä.  Otetaan nyt sitten itsekkäästi vähän takaisin.  Kyllä ne tällaisen waarin elämän mutkat on äkkiä oiottu, ei siinä vuosikausia mene.  Ei tässä sentään enää itseään etsimään tarvitse lähteä.  Ainakaan kovin kaukaa.

    Tervetuloa uusi vuosi 2014.  Otan sinut uteliaana vastaan.  Vaikka elämä kulkeekin tuttuja polkuja, uskon että monta yllätystäkin on vuoden mittaan edessä.  Nostan maljan kunniaksesi!






2 kommenttia:

  1. Sinulla on kiinnostava blogi ja hienoja kuvia! Välillä on ihmiselämässä kausia, jolloin tosiaan katselee enemmän sisäänpäin kuin ulos maailmaan ja minusta se on tosi tärkeää. Eläkkeelle jääminen on suuri virstanpylväs elämässä, jolloin kannattaakin pysähtyä tuumimaan, missä mennään ja ottaa aikaa vain itselleen. Itselläni on toinen jalka eläkkeellä ja tulevana vuonna varmaan sitten se toinenkin. Ja silti kaikkea tapahtuu, toivottavasti vain mukavia asioita. Onnellista uutta vuotta sinulle, Pepe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onnellista alkavaa vuotta myös sinulle Marja Leena! Kyllä täällä eläkkeellä on helpompi olla molempien jalkojen kanssa, tervetuloa joukkoon.

      Poista