lauantai 15. kesäkuuta 2013

Poliisi taltutti miehen


Uutisotsikoita Helsingin kesäkuiselta viikolta:

 

  Poliisi ampui sekavasti käyttäytynyttä ja aseistautunutta miestä Baanalla Helsingissä (9.6)

  Epäily asemiehestä aiheutti ison poliisioperaation metroasemalla (12.6)

  Kaksi kuoli ammuskelussa Helsingin Länsisatamassa (tänään 15.6)


Satuin tänään tulemaan ratikalle kotiin juuri kun tuo tilanne Länsisatamassa oli päällä.  Ratikka joutui vahäksi aikaa pysähtymään vähän ennen Bunkkerin pysäkille tuloa. Näkymä länsisatamassa hätkähdytti: poliisiautoja joka puolella, poliiseja rynnäkkökivääreillä varustautuneina ja ihmisiä maassa istumassa autojen takana piilossa!  Kesäinen lauantai sai hetkessä synkän sävyn. 

Kun sitten tilanne oli ratkennut, ambulansseja alkoi tulla paikalle ja ratikkakin pääsi pysäkilleen.  Kävelin kotiin ja aloin etsiä tietokoneelta uutisista, mistä oli ollut kysymys.  Reilun puolentunnin kuluttua alkoikin näkyä tietoa.  Mies oli ampunut naista rintaan ja sekavassa tilanteessa ampunut lopuksi itseään.  Sairaalassa kumpikin menehtyi.

Monenlaisia ajatuksia ja kysymyksiä pyörii päässä.  Mistä näitä aseita suomalaisille riittää, miksi käsiaseita ei saada kiellettyä?  Mikä meitä suomalaisia varsinkin kesäaikaan riivaa?  Jos tässäkin tapauksessa oli kyse mustasukkaisuudesta, kuten hyvin usein on, niin mikä meidät saa kuvittelemaan itsemme niin erikoisen ihmeellisiksi, että juuri minua ei voi rankaisematta pettää eikä jättää?  Mistä tulee se oikeutuksen tunne, että jos juuri minua petetään niin tapan?  Kuitenkin parisuhteissa pettämistä ja jättämistä on aina tapahtunut ja tulee tapahtumaan puolin ja toisin.   Eivätkä petetyksi tai jätetyksi tulleet tapa pettäjiään kuin juuri näissä äärimmäisen harvoissa tapauksissa.

Eipä näihin kukaan osaa vastata.  Meidän vain pitää näitä itseksemme pohtia ja keskustella muidenkin kanssa.  Me olemme kuitenkin niin hienoja ihmisiä, että en jaksa uskoa tässä olevan mitään isompaa buumia.  Toivottavasti tämänkaltaiset ikävät uutiset tämän kesän osalta olivat tässä. Kunnioitetaan elämää.


                                                             * * * * * * * * *
  Jos luulet tämän kiinnostavan kavereitasi, ole hyvä, jaa alla olevasta painikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti