keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pikkuhiljaa pääsiäisen viettoon…


    Pääsiäisen vietto on alkamassa eurooppalaisittain poikkeuksellisen kireissä ja painostavissa tunnelmissa.  Asiaa ei yhtään auttanut eikä tunnelmaa lievittänyt eilinen TV2:n Venäjä-ilta.  Tällaistako Suomessa, sivistysvaltiossa, on keskustelu tv-kameroiden edessä!?  Ymmärrän toki, että muutamat osallistujat olivat liikkeellä pelkästään provokatorisista syistä, mutta kun he myös näyttivät olevan tosissaan, uskovan omiin käsityksiinsä.  Keskustelusta puuttui vain kunnon käsirysy, huuto oli paikoin sellaista että seuraava aste olisikin ollut jo nyrkeillä puhuminen.  Hävettää!


    Sopii toivoa, että kiirastorstai ei muodostu nimensä mukaiseksi itäisessä Ukrainassa.  Kun kaikilla osapuolilla on joka tapauksessa myös oma lehmä ojassa, kannattaisi tappamisen aloittamista tarkkaan harkita.  Se ei tule saamaan muulta maailmalta hyväksyntää - ainoastaan sopimiseen perustuva ratkaisu tullaan muistamaan hyvällä.



    Jos tämän Ukrainan tilanteen pystyy työntämään ajatuksissa edes joksikin ajaksi taustalle, voisi välillä vaikkapa nauttia kevään tulosta, pyhiksi luvatusta auringosta ja lämmöstä.  Monet lähtevät mökeilleen, toiset sukulaisten luo ja jotkut etelään viettämään pitkää viikonloppua.  Tämän viikonlopun jälkeen alkaa se viimeinen työrutistus ennen kesälomakautta - juhannukseen on vielä jaksettava!  Meillä eläkeläisille sen sijaan kesäkausi alkaa kunhan ilmat lämpiävät.

 
    Itse aion viettää pääsiäistä aluksi kotona ystävien seurassa, pashaa ja mämmiä syöden.  Ehkä pari lasillista punaviiniäkin tulee nautittua.  Sitten lähdetään Pohjois-Karjalaan tapaamaan vaimon sukulaisia.  Samalla näkee miten kevät edistyy tuolla vähän pohjoisemmassa, joko Karjalan kunnailla kukkii puu.

 
    Blogin pariin palaan sitten taas pääsiäisen jälkeen.  Toivotaan, että pääsiäisen aikana Ukrainaan löytyisi jostakin se Rauhantekijä.  Toivotaan, että ongelmat ratkeaisivat ilman aseiden käyttöä, vaikka en siihen oikein jaksakaan uskoa.  Ja sitten vielä toivotaan, että julkinen keskustelukulttuuri Suomessa löytäisi uudelleen sivistysvaltiolle sopivan tason.  TV2:n Venäjä-illan soisi olleen viimeinen tämän tason keskustelutilaisuus.


    Kaikesta huolimatta - hyvää pääsiäistä!



  

2 kommenttia:

  1. Onnekseni vältyin tuolta eiliseltä keskustelulta, mutta samoissa aatoksissa ollaan. Paras pääsiäisuutinen olisi todella se, että Rauhantekijä kävisi kiireesti paikan päällä ja rauhoittaisi osapuolet. Taitaa olla toiveajattelua. Silti kaunista Pääsiäistä myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pääsiäisenä on hyvää aikaa sinisille ajatuksille.

      Poista