lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kuvia Andalusiasta: Mijas


    Mijas on pieni, perinteisen tyylinsä säilyttänyt valkoinen kylä Fuengirolan yläpuolella 400 metriä merenpinnasta.  Sieltä avautuvat hulppeat näkymät alas vuorenrinnettä ja pitkin rannikkoa, väittävät että kirkkaana päivänä voi nähdä  jopa Pohjois Afrikan vuoret.  Kylässä on mutkittelevia kapeita katuja jotka nousevat ja laskevat vuorenrinnettä mukaillen. Mijakseen on helpointa tulla bussilla, jonka ajoaika pitkin serpentiinitietä Fuengirolasta on 20 minuuttia.


    Mijas on tullut tunnetuksi aasitakseistaan.  Aasin hirnahtelu tuo erikoisen lisän kaupunkimaisen ympäristön äänimaisemaan.  Aaseilla voi kiertää kylää joko kärryissä tai ratsastaen.  Toinen asia mistä Mijas tunnetaan, on keramiikka.  Katujen varsilla onkin runsaasti taideliikkeitä sekä keramiikkapuoteja. 


    Mijaksesta löytyy myös vanha, edelleen käytössä oleva härkätaisteluareena sekä härkätaistelumuseo ja kansantaiteen museo.  Vaikuttavin nähtävyys on kuitenkin 1586 rakennettu kalliokirkko Virgen Santa Maria de la Peña.  Kirkon vieressä olevalta näköalaterassilta on parhaat näkymät alas Välimerelle, tuulisena päivänä on syytä piilottaa hattu laukkuun.


    Keskusaukiolla turisteja viihdyttää aina keskiviikkoisin puolelta päivin tunnin mittainen flamencoesitys.  Kesäkuukausina on myös hyvin paljon muuta ohjelmaa ja tapahtumaa aina iltaa myöten.


    Mijas on erittäin tyylikäs andalusialainen maalaiskylä, jossa saa helposti kulumaan muutaman tunnin ja jossa on mahdollista nauttia näköalaravintoloissa oikein maukkaita ruokia sekä viinejä.

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti