maanantai 17. helmikuuta 2014

Kuvia Andalusiasta: Fuengirola


   

    Fuengirola on lähes 70 000 asukkaan kaupunki Espanjan Aurinkorannikolla.  Sieltä on Malagaan noin 30 km matka, joka taittuu paikallisjunalla 50 minuutissa.  Fuengirolassa asuu pysyvästi noin 4000 suomalaista, siellä onkin Aurinkorannikon suurin suomalaisyhteisö. Koko Aurinkorannikon alueella asuu pysyvästi noin 20 000 suomalaista. Tähän määrään kun lisää ne suomalaiset, jotka viettävät talviaikaan muutaman kuukauden tai lyhyemmän loma-ajan Fuengirolassa, ymmärtää hyvin miksi lähes kaikkia palveluja on saatavilla suomenkielellä ja suomalaisten yrittäjien toimesta.  Fuengirolassa toimii myös suomalainen peruskoulu.

    Kesäisin Fuengirolan asukasmäärä kolminkertaistuu turistien vuoksi.

    Fuengirolassa on yli 7 kilometrin mittainen hiekkaranta, jonka vieressä kulkee rantakatu Paseo Maritime.  Rantakadun varrella on luonnollisesti hotelleja, loma-asuntoja sekä satoja ravintoloita. Kaupungin pohjoispuolella vuorenrinteessä sijaitsee Mijasin kaupunki.

    Fuengirolassa  on myös kalastussatama ja kalastuslaivatelakka.  Kaupunki olikin vielä 60-luvun alussa pieni, muutaman tuhannen asukkaan kalastuskylä.

    Kaupungin historia tosin ulottuu aina 2600 vuotta ajassa taaksepäin.   Muinaiset foinikialaiset asustivat alueella ja perustivat sinne mm suolaustehtaan ja kävivät kauppaa muiden Välimeren maiden kanssa.  Paikka sijaitsi sopivasti Gadizin ja Malagan välissä.  Rooman vallan aikaan alueella uskotaan harjoitetun Neptunusta palvovaa kulttia.  Maurit rakensivat alueella nousevalle kukkulalle Castillo Sohail linnan vuonna 936.  Linna tuhottiin, kun katoliset kuninkaat 1485 valtasivat kylän.  Se rakennettiin kuitenkin uudelleen merirosvojen jatkuvien hyökkäysten torjumiseksi.  Sen jälkeen linna koki kovia, kun itsenäisyyssodan aikana niin ranskalaiset, englantilaiset kuin espanjalaisetkin taistelivat linnasta sen strategisesti keskeisen sijainnin takia.

    Useaan kertaan tuhottu ja uudelleen rakennettu Sohailin linna on nykyään Fuengirolan kaupungin symboli.  Sitä on restauroitu ja siellä on kesäisin monenlaista tapahtumaa.
   
    Valokuvissa on hallitsevana meren läheisyys sekä meren ja vuorten väliin rakentunut kaupunki kapeine katuineen.












































 










4 kommenttia:

  1. Olet saanut paikan auringon ja meren sävyttämän kauneuden todella upeasti esille kuvissasi. Sen tietää siitä, että kun en ole siellä koskaan käynyt, niin melkein tekisi mieli lähteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kova tahtoni oli saada edes osan paikan tunnelmasta, hengestä, välittymään kuvissa.

      Poista
  2. Kuvat ovat todella hienoja. Ei muuta kun tarjoat niitä matkatoimistoille. Olen edelleen vihreän kukertavan kateellinen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi/kehuistasi, Pirkko.

    VastaaPoista