torstai 30. lokakuuta 2014

Kauppakeskuksen synty

   
    Tänään kello 9.00 syntyi Hämeenlinnaan uusi kauppakeskus.  Nimen se oli saanut jo ennen syntymäänsä: Goodman.  Mitäköhän Irwin olisi siitä sanonut.  Kauppakeskus sijaitsee moottoritien päällä, joten samalla se yhdistää moottoritien erottamat kaupungin länsiosat keskustaan.  Erilaisia kauppoja, kahviloita ja muita liikkeitä löytyy saman katon alta 64.  Asiakkaita odotetaan vuosittain käyvän yli 6 miljoonaa!



     Aamulla kello 8.50 oli syntymää todistamassa melkoinen määrä kaupunkilaisia sekä vähän kauempaakin tulleita.  Ensimmäiset tarjouksia himoitsevat olivat tulleet paikanpäälle jo eilen illalla varmistaakseen hyvät asemat itselleen ovien avautuessa.



     Kello 9.00 ovet avautuivat ja alkoi armoton kilpajuoksu varsinkin Soneran myymälän ovelle.  Tässä kohtaa oli syytä pitää varansa, että ei jää jalkoihin.




     Muutamassa minuutissa laaja kaksikerroksinen myymälöiden reunustama keskusaukio  oli täyttynyt shoppailijoista sekä muuten vain uteliaista.
 



     Sonera avasi putiikkinsa vasta puoli kymmeneltä.  Tungos oven edessä oli melkoinen, tarvittiin poliisi pitämään edes jonkinlaista järjestystä paikalla.  Viisitoista ensimmäistä onnellista saivat sitten tabletin tai kännykän hintaan 1 euro.




    Myös Anttilassa näytti olevan jotain kovin houkuttelevaa, koska jo viisitoista yli yhdeksän sen käytävillä kiemurteli kymmenien metrien pituinen kassajono.  Olisikohan se ollut se plafondi, jonka myyntihinta oli 1 euro.  Tai sitten jotain aivan muuta.  Kannattaa ostaa kun halvalla saa.




    Sen sijaan useimmissa muissa liikkeissä, kuten Lontoon muotia myyvässä liikkeessä, oli vielä huomattavasti rauhallisempaa.  Tosiostajat tulevat ilmeisesti vasta myöhemmin.




    Kauppakeskuksen keskusaukiolla, tapahtumien aukiolla, riitti hälinää, jotkut olivat ehtineet jo kahville.  Kauppakeskuksen nimeä ei tarvinnut arvailla, se näkyi hyvin kaikkialla.







     Puoli kymmeneltä ensimmäiset varsin tyytyväisen näköiset asiakkaat alkoivat jo poistua.  Vastaantulijoitakin kyllä riitti, mutta kauppakeskuksen aukio näytti jo varsin väljältä verrattuna hetkeen ennen avautumista.  Kauppakeskuksen syntymän ihme tuli todistettua.




    Kauppakeskus Goodmanille on muuten tehty myös oma tunnuskappale.  Sen on tietystikin sanoittanut nuoruutensa Hämeenlinnassa viettänyt Vexi Salmi ja säveltänyt Kassu Halonen, kuinkas muutenkaan.  Vexi uskoo, että Irwinkin myhäilee pilvenreunalla saatuaan oman nimikkokauppakeskuksen.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti