tiistai 5. toukokuuta 2015

Markkinapäivä



    Kuukauden ensimmäinen tiistai.  Perinteinen markkinapäivä Hämeenlinnan torilla.  Sinnehän oli taas mentävä, tällä kertaa ehdin tosin vasta iltapäivällä (hitaus on ilmeisesti sisäistynyt ominaisuus). 

    Nykyään ei enää Alkon eikä anniskeluravintoloiden tarvitse sulkea oviaan markkinoiden ajaksi.  Näin kuulemma tapahtui vielä reilut sata vuotta sitten, kun meno markkinoilla äityi vallan hurjaksi.  Sekään ei kuulemma hämäläisten menoa hillinnyt, vaan markkinat piti kokonaan lopettaa ja tilalle tulivat toripäivät.  Mikään ei ole kuitenkaan pysyvää, joten aikanaan taas markkinatkin palasivat torille.  No nykyään tuo meno markkinoilla on jopa hämäläisittäin melko hillittyä. 

    Markkinoille tullaan perinteisesti jo heti aamusta, niin läheltä kuin kauempaakin.  Näin iltapäivällä oli jo, sanoisinko ruuhkatonta.  Siitä huolimatta ihmisiä riitti joka puolella toria, toiset kulkivat määrätietoisina kohteeseensa, toiset nauttivat lettukahveista tai peräti paistetuista muikuista.  Joka paikassa kuitenkin huomasi, että yksi tärkeä pointti markkinoilla oli tuttujen tapaaminen, markkinat ovat ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma. 

    Tänään oli sattumoisin myös päivä jolloin museokortti julkaistiin myyntiin.  Museokortin hinta on 54 euroa, se on voimassa vuoden ja sillä aukeaa ovet lähes 200 museoon eri puolilla maata.  Nyt kannattaa kiertää museoita.

    Käykää myös markkinoilla.  Jos tavalliset markkinat eivät enää innosta, niin tulkaa ihmeessä elokuussa Keskiaikamarkkinoille Linnanpuistoon!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti