maanantai 15. elokuuta 2016

Nyhtöbloki - Pulled blog

   


    Aivan uusi ilmiö on, että ihmiset kokoontuvat joukoittain lauantai-aamuisin Prisman oven eteen hyvissä ajoin ennen kello kahdeksaa.  Ovien avauduttua he kiiruhtavat kilvan kylmäaltaalle,  jonne henkilökunnan on tarkoitus purkaa viikoittainen nyhtökauralasti.  Nyhtökaurapaketit viedään kuitenkin jo suoraan rullakosta, vain nopeimmat saavat viikoittaisen annoksensa.      Ennen muinoin riitti Elovena, sillä minäkin aion ainakin toistaiseksi pärjätä.



Nyhtökaura.  Nyt! 




    Pakko päästä tunnissa Helsingistä Tukholmaan, onhan se tietysti ymmärrettävää.  Siispä Salossa on aloitettu valmistelut nopeasti liikkuvan junan testiradan rakentamiseksi.  Sitä tarkoitusta varten rapakon takaa tulee yritys, joka toteuttaa testitunnelin sekä testaukset.  Kun testaukset ovat valmiit ja tunneliputki rakennettu, on meillä vihdoinkin kauan ja malttamattomasti odotettu huippunopea yhteys Helsingin ja Tukholman välillä.  Astumme vain Helsingissä putkeen, jossa meitä odottaa 1000 km/h liikkuva juna - ja kas, kohta olemme jo Tukholmassa.  Olemme me onnellisia.  Mutta entäs Pietari; voi meitä onnettomia, kun joudumme odottamaan vielä puolen tunnin yhteyttä Pietariin.
    Ennen muinoin riitti Vikingline ja Siljaline, seisova pöytä ja pallomeri.  Niin, ja tietysti Taxfree.




 

    Autolla pitää ajaa ilman ajajaa ja kuljettajaa.  No niinpä tietysti, toki turvallisuus maanteillä ja kaupunkien kaduilla paranee huomattavasti kun autot liikkuvat somasti toistensa lomassa vailla kuljettajaa, tuota muinaisaikaista turhaketta.  Mikään ei voi enää satuttaa meitä liikenteessä kun automatiikka kuljettaa meidät turvallisesti aamuruuhkassa työpaikalle tai kesälomalla mummolaan.  Miten jotkut  saattavatkin olla niin vanhanaikaisia, että kuvittelevat auton tarvitsevan ajajaa, ohjaajaa, kuljettajaa.

Ensin kuuluu kova pauhu
sitten näkyy sauhu
viimein työntyy esiin vaunu
jota ajaa Väinö Paunu.
(Näin ennen muinoin.)



    Ennen muinoin puhelinta käytettiin puhumiseen, nykyään Pokemonien keräämiseen, valokuvaamiseen ja kaiken jakamiseen.




    Ennen muinoin musiikkia tehtiin ja soitettiin erilaisilla jousisoittimilla, puhallinsoittimilla, lyömäsoittimilla ja mitä niitä olikaan.  Nykyään riittä sopiva appssi älypuhelimessa, tabletissa tai läppärissä (entinen sylimikro).





    Ennen muinoin laitettiin ruoaksi lihapullia ja perunamuussia, tai jos hienostella haluttiin niin spaghettia tai lasagnea.  Nykyään pitäisi osata laittaa nachoja, tacoja, koftia, kasvissamosaa, chutneytä, tonkatsu-lihaa, kimchiä, satayvartaita ym sellaisia ruokia joidenka nimeä en osaa edes kirjoittaa saatikka lausua.





 

    Jos vielä jatkan tätä listaa kaikista niistä ilmiöistä, jotka minua kovasti alati hämmästyttävät, pidetään minua aivan varmasti vanhana höperönä.  Ajan kulusta ja kehityksestä tipahtaneena fossiilina, jolta pitäisi vähintäänkin viedä äänestysoikeus, katsoa pitkään ja kiertää kaukaa.  Ja blogissa sellaiset eivät ainakaan saisi mielipiteitään julkituoda.
    Mutta tuo nyhtökaura ….  Mitä me taas söimmekään ennen nyhtökauraa?






4 kommenttia:

  1. Enpä ole nyhtökauraa maistanut ja tuskin menen sitä jonottamaan.

    Syön joka päivä puuroa, tänään ruuaksi hernekeittoa. Loppuviikolla valkoisia papuja, jos muistan lattaa ne likoon. Omaan ruokavaliooni vaikuttaa raha, sitä ei ole.
    Teen siis hyvää ja halpaa :D

    Elämäni ekan älypuhelimen ostin kesän alussa, kun vanha, 8 vuotta vanha Nokiani sanoi irti akkunsa.

    Elämme erikoisia aikoja. Muutoksen tuulia :D Pokemonien metsästys on kyllä mielestäni hyvä juttu, ihana nähdä ihmisiä liikenteessä! Siinä kunto kohenee ja koneiden ääressä kumartuneet ruodot vetreytyvät!

    Miltä se nyhtökaura oikein maistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä kai nuo kaikki ainakin suurimmalta osiltaan ihan hyviä asioita ovat, kai. Ihan vaan ilmiöinä niitä ihmettelen useinkin. Tuo nyhtökaurakin, kaikkia kolmea makua olen kokeillut ja toki tykännyt. Mutta että jonottamaan aamuvarhaisella - rajansa sentään Waarillakin!
      Tukholmaan ei tosin Waarilla niin kiire ole että tunnissa pitäisi päästä, vaikka tuohan se sitten aikanaan toki nopeasti takaisin kotiinkin sieltä!

      Poista
  2. Nyhtökaura pihvejä lounaaksi täällä Läntisellä Uudellamaalla. Juna ja myös se putkijuna viheltää hilpeästi ohi Lohjan ja Salon kautta. Kuulin juuri että me eläkeläiset lisäännymme? Eläkevaarit vaihtakaa nuorempaan, muuten petätte tilastot. Läntisellä Uudella Maalla edistyksen juna meni jo kauan sitten ohi. Mutta kaikesta huolimatta täällä on ihan sika kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se putkijuna meneekin sitten niin lujaa että ei edes vihellystä ehdi kuulla. Ja mitenköhän me eläkeläiset lisäännymme sen jälkeen kun alamme popsia nyhtökauraa jokapäiväisenä herkkuna. Ties miten se nuorentaa. (On se nyhtökaura ihan hyvää, junhan sitä vain saisi ilman aamuista jonottamista.)

      Poista